Dzisiaj kolejna część serii o zdrowym odżywianiu. Będzie smacznie, zdrowo, bez cukru i ekologicznie, a dodatkowo bezglutenowo, czyli zupa cebulowa w roli głównej. Wszystko to znalazłam w VEGAMARKET
Jak już wiecie, mój mąż z racji swego schorzenia musi przestrzegać w diecie kilku zasad. Ma być bio, ma być bez cukru, bez glutenu, bez laktozy i bez konserwantów, a do tego z mnóstwem warzyw. Taka też jest właśnie zupa cebulowa, o której Wam opowiem.
Przygotowałam ją na bazie Bulionu
wegańskiego cebulowego BIO (coś w rodzaju kostki rosołowej w płynie) firmy AMANDIN, której wyłącznym dystrybutorem na Polskę jest VEGAMARKET.
Bazę otrzymujemy w kartonie o pojemności 1 litr. Na opakowaniu znajdziemy wszystkie niezbędne informacje. Otwieramy karton i... czujemy ten aromat, prawdziwej, wiejskiej, cebulowej zupy. Wlewamy ją do garnka, oczywiście odpalamy gaz czy prąd, zależy kto co ma :). Teraz już tylko wkładamy przygotowane wcześniej warzywa i dodajemy przyprawy. Ja dodałam marchewkę, zieloną cebulkę, pietruszkę i cebulę. Przyprawy to sól himalajska, zioła prowansalskie i czosnek granulowany. Tutaj jest dowolność, w zależności kto co lubi.
Zupę tradycyjnie podaje się z chlebem, ale mąż jest na diecie bez glutenu, więc dostał zupę z ryżem. Świetnym dodatkiem mógłby tez być chleb gryczany. Zupa ma nieco inny smak niż ta, którą wszyscy znamy, ale jest bardzo podobna. Dodatkowo jest zdrowa i wyjątkowo pożywna.
Składniki: woda, cebula 4,5 %, seler, bułka tarta, skrobia, olej
słonecznikowy, por, marchewka, błonnik akacjowy, sól, mąka ryżowa,
przyprawy. Produkt rolnictwa ekologicznego. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w temp. do +4 st.C
i spożyć w ciągu 3 dni.
Łatwo, szybko, zdrowo i smacznie. Czego można chcieć więcej.
Więcej o powyższym bulionie znajdziecie na stronie VEGAMAKET KLIK
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Cieszę się, że tu jesteś. Twoja obecność jest moją motywacją. Zapraszam.